Μικρά και μεγάλα χαμπέρια...
Σοβαρά και ασόβαρα χαμπέρια...
Απόψεις,ειδήσεις,σχόλια,αναφορές επικαιρότητας και μη...
Για θέματα που συμβαίνουν κοντά και μακριά μας...

για να μην ξεχνιωμαστε, η ωρα ειναι...

χαμπερια λεπτο προς λεπτο...

Όλη η επικαιρότητα στο palo.gr


χαμπερια του καιρου

H Συνταγη της ημερας

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

"Γιατί δε μου επιτρέπει το κράτος να δουλέψω;;"

"Είμαι δάσκαλος με 7 χρόνια προ/σια.Τα πρώτα 4 χρόνια στα βουνά της Αιτ/νίας και τα υπόλοιπα στην Αθήνα.Εχω 2 παιδιά(το ένα με σοβαρό πρόβλημα υγείας).Ο μισθός μου είναι...



1180 Ε καθαρά το μήνα. Δώρο Πάσχα 299,20 Ε.Ρωτώ,γιατί το κράτος δε μου επιτρέπει να βρώ και δεύτερη δουλειά ,για να ζήσω ,όπως κάνουν όλοι στον ιδιωτικό τομέα."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------------------------------------------------

"Θα ήθελα να πω στο δάσκαλο που γκρινιάζει και ζητά να του επιτραπεί να κάνει (νόμιμα) μια δεύτερη δουλειά, ότι ο ιδιωτικός υπάλληλος κάνει 2 δουλειές για να φτάσει τα 1200 ευρώ (στην καλύτερη!!), δηλαδή να φτάσει το δικό του μισθό!! Στο κάτω-κάτω της γραφής, όταν φίλε μου διοριζόσουν, ήξερες ότι θα παίρνεις αυτά τα λεφτά και ότι θα σου απαγορευόταν να εργάζεσαι αλλού! Αν πάλι συνεχίζεις να γκρινιάζεις, παραιτήσου (ξέρεις η παραίτηση δεν είναι τίποτα! Ένα απλό χαρτί Α4!), πήγαινε στον ιδιωτικό τομέα και κάνε όσες δουλειές θέλεις! Εκεί θα δεις τη γλύκα!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------------

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΜΕ 400 ΕΥΡΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ,ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΑΥΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΑΛΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΕΟΣ,ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 1200-1300 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤÎ! • ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΑΣ ΕΠΙΛΕΓΑΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΚΙ ΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ 5 ΔΟΥΛΕΙΕΣ,ΟΤΑΝ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------------

Προς απάντηση στην ανάρτηση "Γιατί δε μου επιτρέπει το κράτος να δουλέψω;;"

"Γιατί φίλε μου, αντίθετα με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, απολαμβάνετε ένα μοναδικό προνόμιο που το απολαμβάνουν αποκλειστικά οι δημόσιοι υπάλληλοι αυτής της χώρας και πουθενά αλλού στον κόσμο: τη ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ!! Ναι κύριε, ότι και να γίνει, όσο και να πληρώνεσαι, ξέρεις ότι δεν υπάρχει ποτέ των ποτών περίπτωση να απολυθείς. Και δεν έιναι μικρό ζήτημα αυτό, αγαπητοί μου.

Και κάτι ακόμη. Θα απαντήσω με τον ίδιο τρόπο που απαντούσανε όλοι στους στρατιωτικούς, εκείνο τον καιρό που γινότανε χαμός με τις συντάξεις τους και βούηξε ο τόπος. Και λέω λοιπόν: Ήξερες από την αρχή ότι στην αρχή του επαγγέλματος σου θα γυρίσεις όλα τα χωριά, ο μισθός σου θα είναι αυτός που είναι και πως δε θα σου επιτραπεί να κάνεις δεύτερη δουλειά. ΑΝ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ; Κρυφό στο είχανε; Αυτοί ήταν οι όροι και τους δέχτηκες. Τι γρινιάζεις τώρα;

(Όχι να τα λέμε μόνο στους στρατιωτικούς και στους υπόλοιπους να είμαστε με το σεις και με το σας)"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------------------------------------------------

"ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ"

"ΕΔΩ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΙΡΟΥΝ ΓΙΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ (ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΣΙΜΑ ΚΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ)ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΘΟΥΝ ΣΤΑ 45 ΜΕ 2000 ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ. ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΛΕ. ΕΔΩ ΜΗΛΑΜΕ ΓΙΑ ΗΜΕΡΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΒΙΟΥΣ.
ΑΛΛΑ ΕΙΠΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ..."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------------

"Eσείς όλοι που μέμφεστε το δάσκαλο, πρέπει να ξέρετε ότι ο άνθρωπος αυτός σπούδασε για να είναι εκεί και έδωσε εξετάσεις να διοριστεί. Δεν είχε μπάρμπα στην Κορώνη για να βρει δουλειά και να οικονομήσει. Όταν εσείς το παίζατε μάγκες στα σολεία σας ή γαμπρίζατε εμείς όλοι προσπαθούσαμε να μπούμε στα πανεπιστήμια για να ζήσουμε αργότερα άνετα υποτίθεται.Τώρα θερίζεται αυτά που σπείρατε!!! Ο εκπαιδευτικός κύριες και κύριοι , που τα ξέρετε όλα, δεν μπορεί ούτε να κλέψει, ούτε να κρύψει!!!!! Όπως προφανώς κάνουν κάποιοι άλλοι με αυτοκίνητα πολυτελείας και από πάνω παίρνουν και το επίδομα!!!Όσο για τη μονιμότητα είναι κατάκτηση και στα κράτη που δεν υπάρχει, μήπως ακούσατε κάτι για τους μισθούς τους και για τα κίνητρα απόδοσης που εχουν;;; Λέω μήπως;;; Στο κάτω κάτω της γραφής ας προσέχατε όταν σας δινόταν η ευκαιρία τη στιγμή της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών σας................."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
http://troktiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας