Μικρά και μεγάλα χαμπέρια...
Σοβαρά και ασόβαρα χαμπέρια...
Απόψεις,ειδήσεις,σχόλια,αναφορές επικαιρότητας και μη...
Για θέματα που συμβαίνουν κοντά και μακριά μας...

για να μην ξεχνιωμαστε, η ωρα ειναι...

χαμπερια λεπτο προς λεπτο...

Όλη η επικαιρότητα στο palo.gr


χαμπερια του καιρου

H Συνταγη της ημερας

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Πράσινο μίλι...

"Οι Έλληνες βρίσκονται στα πρόθυρα μιας εθνικής κατάθλιψης. Ο πιο χαμογελαστός λαός ίσως του κόσμου έχασε τις ελπίδες του που τρεμοσβήνουν στην σκιά των γεγονότων και του ζοφερού μέλλοντος. Κοιτάξτε γύρω σας, στα σουπερμάρκετ, στο δρόμο, στα καφέ. Κανείς δεν χαμογελάει, δεν αστειεύεται . Κανείς δεν σχεδιάζει, δεν προγραμματίζει, δεν ονειρεύεται πέρα από την επόμενη εβδομάδα το πολύ. Δεν μπορεί να ζήσει ο Έλληνας έτσι, δεν του το επιτρέπουν τα γονίδιά του και οι γεωκλιματικές ...
συνθήκες που ζει. Το 3πτυχο ανεργία-εθνική οικονομική καταστροφή- χρέη στις τράπεζες παγώνουν κάθε χαμόγελο.
Είμαστε η πρώτη γενιά που φοβόμαστε για το μέλλον των παιδιών μας. Ξέρετε γιατί? Γιατί δεν έχουμε ελπίδα. Μας την στερούν οι φήμες, τα ΜΜΕ και η ραδιοαρβύλα (όχι του συμπαθέστατου Κανάκη) ίσως δίκαια, ίσως άδικα, αλλά μας την στερούν.
Από τη μεταπολίτευση και μετά είχαμε τη μόνιμη «λιτότητα». Μια ζωή λιτότητα. Αυτή όμως αντιμετωπιζόταν και από το Ελληνικό δαιμόνιο και την ελπίδα της εξόδου κάποια στιγμή. Αυτό όμως τώρα δεν καταπίνεται. Μάθαμε ότι δεν θα ξεχρεωθούμε ποτέ. Μάθαμε ότι καταρρέουμε, ότι δεν θα πάρουμε συντάξεις και ότι θα φθάσουμε οι μισοί να μην έχουμε δουλειά. Μάθαμε ότι είμαστε το μίασμα της Ευρώπης και το παιχνίδι κάποιων κερδοσκόπων. Βαδίζουμε προς την καταστροφή όπως ακούγεται.
Ακριβώς το σοκ που παθαίνει κάποιος που μαθαίνει ότι θα εκτελεστεί και δεν φταίει.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ. Δεν πάει άλλο. Αυτό το πράσινο μίλι ας τελειώσει γρήγορα."


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας